Sült kolbász saját sütésű kenyérrel
Egy kis kolbász vacsoráraAlatta pár szelet bacon szalonna
195fok 15-15perc.
Kenyér sütés
40dkg teljes kiőrlésű liszt
5dkg sikér, 5dkg fehér liszt,
1,5dkg élesztő,2mk só,
1 evk olaj,1 evk almaecet,
kb 4.2dl langyos víz.
A lisztekhez morzsolni az élesztőt és a többi hozzávalókat rugalmas tésztát gyúrni.
Kétszeresére keleszteni kb 1ó,
majd átgyúrva a formába még 1/2 órát pihentetni.
Vízzel vagy tejjel meg kenni.
Sütő aljába kb 1.5dl vizet öntve
először 200 fokon alsó rácson magasítóval kb 40-45 perc,
majd a formából kiborítva magasító nélkül
alsó rácson még 15perc hogy alja is megsüljön ropogósra.
Szoktam magokat is beletenni.