Egész sült csirke tepsis zöldség körettel Légkeveréses halogén sütőben


 Csirkefűszersót tettem rá, állt 20 percet,
utána 45 percet sült 175 fokon,
fordítottam, még egyszer 45 perc 175 fokon,
utána 15 perc 200 fokon,
majd bőrrel felfelé 15 perc 220 fokon.
Kellett neki ennyi idő a nagysága miatt,
de tökéletes lett, szaftos, omlós, elvált a csontról, a bőre ropogott.
Az eddig legjobban sikerült egész csirkém.
Jó nagy volt, úgyhogy a fordítás könnyebbsége miatt félbe kellett vágni.


Köretnek fűszeres tepsis zöldségeket csináltam:
krumpli, répa, cékla, fokhagyma,
2 ek olíva olaj, 1 ek méz, 1 ek kakukkfű,
1 ek frissen vágott petrezselyem,
1 ek aprított metélőhagyma,
frissen őrölt bors és himalája  só.

 

Továbbá készült még uborkasaláta 

és serpenyőben egy kis zsemletöltelék.