Túrós csusza. Légkeveréses halogén sütőben

 Túrós csusza   




Hozzávalók

    250 g fodros kocka tészta
    só
    250 g túró
    3 ek. tejföl a túróba
    darab füstölt szalonna
    Tetejére: ízlés szerint tejföl

Leírás

    A szalonnát kis kockákra vágtam, megsütöttem.
    A tésztát szokásos módon sós vízben kifőztem, azzal a különbséggel, hogy nem kell teljesen puhára főzni.
    A túrót 3 evőkanálnyi tejföllel és egy kis sóval kikevertem.
    Majd a leszűrt tésztát összekevertem a tejfölös túróval. Egy jénai aljába tettem egy kis szalonna zsírt, arra a tésztát, majd forró sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütöttem.
    Tálalás előtt tejfölt és sült szalonnát és zsírját teszünk a tetejére.


Nem túl munkaigényes az étel elkészítése, a legtöbb időt a szalonna apró kockára való felvágásával töltöttem, amit nem sajnálok, mert én tényleg úgy szeretem ha jó apró és ropogós.
Rétegezhetjük úgy is, hogy a rétegek közé is teszünk a szalonnából. Ki hogy szereti.