Túrós csusza
Hozzávalók
250 g fodros kocka tészta
só
250 g túró
3 ek. tejföl a túróba
darab füstölt szalonna
Tetejére: ízlés szerint tejföl
Leírás
A szalonnát kis kockákra vágtam, megsütöttem.
A tésztát szokásos módon sós vízben kifőztem, azzal a különbséggel, hogy nem kell teljesen puhára főzni.
A túrót 3 evőkanálnyi tejföllel és egy kis sóval kikevertem.
Majd a leszűrt tésztát összekevertem a tejfölös túróval. Egy jénai aljába tettem egy kis szalonna zsírt, arra a tésztát, majd forró sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütöttem.
Tálalás előtt tejfölt és sült szalonnát és zsírját teszünk a tetejére.
Nem túl munkaigényes az étel elkészítése, a legtöbb időt a szalonna apró kockára való felvágásával töltöttem, amit nem sajnálok, mert én tényleg úgy szeretem ha jó apró és ropogós.
Rétegezhetjük úgy is, hogy a rétegek közé is teszünk a szalonnából. Ki hogy szereti.