Mákos citromos
Először a halogén sütőt fel kell 200°ra venni,
mire elkészül a massza pont jó meleg lesz.
3tojás szétválasztva
fehérjébe: 2ek porcukor,2ek citromlé->fényesre-keményre verve
sárgájába: 2ek porcukor,2ek olvasztott vaj vagy olaj->fehérre verve,
ezután 2ek citromlé, 2ek tej, 2kk vanília aroma,
4ek liszt, 3ek mák és egy sütőpor->ismét habosra keverve
Ezután a kettőt óvatosan össze kell dolgozni.
Formába vékonyan vaj és liszt.
35perc 175°-on és ez, mivel most gyorsan akartak nassolni és nem volt sok időm, meg lett fordítva egy nagyobb tortaforma aljára... ezután 200°-on kapott 15percet. Miután lekapcsolt 5percet pihent érintetlenül, a tortaforma konkrétan lecsúszott róla mikor kivettem.
Ment a fagyóba egy sokkolásra 10percre
Majd kb 15dkg porcukrot kihabosítottam 4ek citromlével->ez lett a teteje.
(de soha többet nem teszek rá, mert nekünk nem nagyon jön be az ennyire édes)
kb ennyi.
Jó sütést mindenkinek!