Focaccia - olasz lepénykenyér. Légkeveréses halogén sütőben

Focaccia - olasz lepénykenyér 




Focaccia kétféleképpen.
Fehér és teljes  kiőrlésű liszt,
házi kovász, víz, só, fokhagymapor,
bors. Dagasztás, kelesztés stb...
Két darab..
Kinyújtani mint egy pizzát...
Széleit virágszerűen bevágni,
tojással megkenni,

Közepébe a töltelék:
Olajos szárított paradicsom,
fekete olíva bogyó, reszelt fokhagyma,
kapribogyó, tonhal konzerv, 

olivaolaj összevágva, keverve...
Felhajtogatni a szirmokat,
tojással megkenni, szezámmag (ez fekete) megszórni.

Alsó rács,sütőpapír kiszurkálva,
230 fok 10 perc, 25 perc 200 fok,
megfordít 230 fok 10 perc.
Másik a maradék tojás +tejföl, fokhagyma,
olaj keverékkel megkenve, hajtogatva,
újrakenve.
Sütés mint az első.

Jó étvágyat!